Foto: DELFI
Visa zupas sāls slēpjas pelmeņu izmērā - tiem jābūt tik maziem kā pērles. Kad to vāra, visas ģimenes sievietes sanāk kopā, lai lipinātu pelmeņus, vīriešiem pacietības neesot. Jo vairāk pelmenīšu ēdājs var iesmelt karotē, jo prasmīgāka saimniece. Man izdevās izzvejot desmit!
11Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

2 lgaļas buljons200 gkviešu milti2 gab.olas1 glāzeūdens2 ĒKeļļa400 gjēra gaļa2 gab.sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšaskinza pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Iepriekšējā dienā pagatavo gaļas buljonu, kā tas paveicams, atradīsi šajā rakstā.

2

Gatavo pelmeņu mīklu – izsijā miltus, pievieno aukstu ūdeni, tikpat daudz eļļas un olas. Visu rūpīgi sajauc, pārliecinoties, lai neveidojas miltu kunkulīši.

3

Kad mīkla samīcīta, to ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī atpūsties.

4

Jēra gaļu samaļ, caur gaļasmašīnu izlaiž arī ķiploka daiviņas un sīpolus. Gaļu jāmaļ divreiz! Tad pievieno sāli un piparus pēc garšas un ar rokām rūpīgi sajauc.

5

Tad gatavo pelmenīšus jo mazākus, jo labāk. Mīklu plāni izrullē, sagriež kvadrātos, liek iekšā gaļu un loka trīsstūros.

6

Iepriekš pagatavoto buljonu lej katlā un vāra. Pievieno sasmalcinātu kinzu. Met iekšā pelmeņus un vāra līdz tie uzpeld.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!