Foto: Publicitātes foto
Makarūni ar kazas siera un baltās šokolādes pildījumu priecēs acis un garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".

Sastāvdaļas paredzētas 24 makarūniem.

8Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 48
100 gmandeļu milti95 gpūdercukurs5 gkakao pulveris (nesaldināts)80 golu baltumi (istabas temperatūrā)70 gcukurs karmīnsarkanā pārtikas krāsviela150 gmīkstais kazas siers100 gbaltā šokolāde

Pagatavošana

1

Pagatavo pildījumu – ūdens vannā izkausē balto šokolādi, samaisa to ar kazas sieru viendabīgā masā, liek konditorejas maisiņā vai noslēgtā traukā un ieliek ledusskapī.

2

Uz galda saliek cepamās plātis, kurās ieklāj cepampapīru vai silikona pamatni.

3

Lielā metāliskā traukā izsijā mandeļu miltus kopā ar pūdercukuru un kakao.

4

Lēni puto olas baltumu. Kad parādās putas, putošanas ātrumu palielina līdz maksimumam un masai pamazām pievieno cukuru, pēc tam sarkano krāsvielu. Puto, kamēr viss cukurs izkusis un iegūtas stingras putas – masai jābūt baltai, stingrai un spīdošai.

5

Iecilā masā 1/3 daļu no miltu, cukura un kakao maisījuma, samaisa. Pievieno atlikušo miltu maisījumu un iecilā masā arī to. Maisa līdz masa ir spīdīga un plūstoša. Tā nedrīkst būt tekoša – lai makarūni izdotos, masai jāplūst vienmērīgi kā lentei. Svarīgi izmaisīt arī gar bļodas malām.

6

Mīklas masu liek konditorejas maisā, kam nogriež galu. Uz cepamām plātīm izspiež mīklas porcijas, veidojot nelielas makarūnu pusītes apmēram 3 centimetri diametrā. Starp divām mīklas porcijām jābūt vismaz 1 centimetra atstarpei.

7

Cepamās plātis atstāj istabas temperatūrā uz apmēram 30-45 minūtes lai mīklas ārējā kārtiņa mazliet apkalstu. Pieskaroties mīkla nedrīkst lipt pie pirkstiem, tad tā ir gatava cepšanai.

8

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem, izmantojot augšējās un apakšējās sildīšanas režīmu. Vienlaicīgi cep vienu plāti, apmēram 13-15 minūtes, neatverot cepeškrāsns durvis.

9

Kad cepumi gatavi, tos izņem no krāsns un kopā ar visu cepamo papīru vai silikona pamatni pārvieto uz galda virsmas. (Tas jādara, lai cepumi uz karstās plāts neturpina cepties no apakšpuses)

10

Pilnībā atdzesētus cepumus izkārto pa divi uz galda virsmas.

11

No konditorejas maisa vai ar karotīti uz viena cepuma uzsmērē nedaudz baltā pildījuma un tam virsū uzliek otru makarūna pusīti.

12

Gatavos cepumus vismaz uz 6 stundām liek ledusskapī, atdzesē un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!