Foto: Vida Press
Ja ierastie kartupeļu biezeņa sacepumi apnikuši, palutini sevi ar jaunu garšu salikumu, pagatavojot pupiņu-siera biezeņa sacepumu ar bagātīgu dārzeņu pildījumu. Gaļas tev noteikti nepietrūks!
60Minūtes
23Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BIEZENIM:3 bundžas konservētu pupiņu60 mlsviests vai olīveļļa60 mlcietais siers, rīvēts pēc garšassāls un malti melnie pipari PILDĪJUMAM:30 mlolīveļļa1 liels sīpols, sasmalcināts2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi250 gbrūnie šampinjoni, sagriezti kubiņos1 baklažāns, sagriezts kubiņos2 burkāni, sarīvēti400 gķirbis, sagriezts kubiņos1 rozmarīna zariņš3 timiāna zariņi3 salvijas lapas1 lauru lapa30 mltomātu pasta pēc garšassāls un pipari15 mlmilti125 mlsauss sarkanvīns350 mldārzeņu buljons60 mlrīvmaize

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Gatavo pupiņu-siera biezeni. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ viendabīgā masā.

3

Gatavo pildījumu. Lielā pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie caurspīdīgi, tad pievieno sēnes, baklažānus, burkānus, garšaugus un sautē, līdz baklažāni ir mīksti.

4

Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, iesijā miltus, pielej vīnu, un maisot karsē, pa porcijām pievienojot buljonu. Kad mērce sāk sabiezēt, nogriež liesmu.

5

Izņem no pannas garšaugus. Iemaisa ķirbju kubiņus.

6

Lej sautējumu cepamajā veidnē, pārklāj ar pupiņu-siera biezeni, pārkaisa ar rīvmaizi un cep 15-20 minūtes.

7

"Atpūtina" 10 minūtes un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!