Foto: LTV publicitātes foto

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama murcovka – sātīgs gavēņa laika ēdiens.

10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rupjmaize sīpoli kaņepju eļļa sāls malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Maizīti sagriež kubiņos. Sīpolus sasmalcina. Tradicionāli maizes un sīpolu attiecība ir 1:1, bet, protams, var izmantot arī mazāku sīpolu daudzumu.

2

Bļodā liek maizes kubiņus, pievieno sakapātos sīpolus, aplej ar eļļu, pievieno sāli, piparus un nedaudz ūdens. Visu samaisa un ļauj garšām savilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!