Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cukuru katliņā izkausē, lai nav cukura gabaliņu. Ļoti svarīgi cukuru karamelizējot nenoturēt par ilgu, nesadedzināt – būs rūgta mīkla!
Kad karamele ir vēlamajā brūnumā, ļoti uzmanīgi pa daļām lej klāt verdošu ūdeni. Karamele sāks stipri burbuļot.
Pieliek gabalos sagrieztu sviestu, garšvielas un iemaisa. Kas vēlas, šajā brīdī var likt klāt arī sodu, tad masa sāks šūmēties un parādīsies daudz putu. Es sodu jaucu kopā ar pāris karotēm miltu un tikai tad jaucu mīklā.
Kad karstā masa ir mazliet padzisusi, liek klāt ⅓ daļu miltu, rūpīgi izmaisa.
Iemaisa 1 iepriekš sakultu olu. Svarīgi, lai mīkla nav par karstu un, lai ola neizvārās. Masa kļūs spīdīga.
Ber klāt pārējos miltus pa daļām un rūpīgi iemaisa.
Kad mīkla kļūst bieza, to turpina mīcīt ar rokām uz miltiem pārkaisītas darba virsmas, pa daļām pievienojot atlikušos miltus.
Mīkla gatava! Mazliet vēl silta un pamīksta.
Sadala to uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un ļauj atdzist un nobriest. Pirms cepšanas, ja nepieciešams, var vēl samīcīt ar miltiem.
Lai labi garšo!