Foto: Publicitātes foto
Lai ziemas sezonā tu ēdienkarti varētu dažādot ar jauniem ēdieniem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" aicina pagatvot sildošu tomātu zupu ar sātīgām lēcām.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 glēcas (melnās vai sarkanās)1.2 lbuljons400 gkonservēti tomāti, sasmalcināti4 timiāna zariņi1 sīpols, sasmalcināts1 burkāns, sagriezts kubiņos2 ķiploka daiviņas, sakapātas2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari0.5 TKmalts muskatrieksts0.5 TKmalts koriandrs grauzdēta maize pasniegšanai

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē olīveļļu, apmēram vienu minūti apcep tajā sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pielej buljonu, uzvāra.

2

Liek katliņā lēcas, garšvielas un timiāna zariņus, vāra, līdz lēcas ir gandrīz gatavas.

3

Pieliek klāt tomātus un karsē vēl 3-4 minūtes līdz lēcu gatavībai. Pasniedzi ar grauzdētu maizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!