Foto: Publicitātes foto

"Bija laiks, kad Rojas zivju konservu fabrikas un ZK "Banga" darbinieki pa reizei tika pie svaigas skumbrijas (tieši tā arī tajos laikos šīs zivis sauca, mūsdienās tās dēvējam par makrelēm), tad nu bija jāmēģina likt galdā mūsu jūras piekrastē nesastopamo zivi. Skumbrijas sacepums ar dārzeņiem un sieru tolaik bija īsts svētku ēdiens!" skaidroja saimniece Dina Čuba Kaltenes klubā aizvadītajā makreļu ēdienu gatavošanas meistarklasē, Recepti piedāvā Rojas Jūras zvejniecības muzejs.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 skumbrija120 gsiers2 olas3 ĒKmajonēze svaigi vai saldēti dārzeņi pēc garšassāls un pipari garšvielas

Pagatavošana

1

Iztīrītu, no asakām atbrīvotu makreli pārgriež muguras daļā. Apkaisa ar sāli un pipariem.

2

Zivi pannā sakarsētā eļļā apcep, pievienojot garšvielas, un izņem no pannas, Pannā apcep gabaliņos sagrieztus dārzeņus.

3

Sajauc sakultas olas ar majonēzi un sarīvēto sieru.

4

Zivi liek cepamtraukā (pannā),kas izklāts ar folliju. Uz tās izkārto apceptos dārzeņus.

5

Pa virsu pārlej olu, majonēzes un siera masu. Liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī cepties uz 25-30 minūtēm.

6

Kad virsiņa skaisti apbrūnējusi, sacepums gatavs, lai celtu to galdā!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!