Foto: Publicitātes foto
Svētdiena ir īstā nedēļas diena, kad pirms gaidāmā darba cēliena sevi palutināt ar kādu īpaši gardu delikatesi, piemēram, liellopa gaļas tartaru. "Lai tartars izdotos, jāņem vērā viens būtisks priekšnoteikums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai," skaidro šefpavārs, "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gliellopa fileja vai karbonāde1 šalotes sīpols4 kornišoni (mazi marinētie gurķīši)10 mazie kaperi1 ĒKVusteras mērce šķipsnasāls TKmalti melnie pipari1 ĒKkapāti pētersīļi1 ĒKšrirača (sarkano piparu mērce)60 grukolas dīgsti2 olu dzeltenumi4 plānas, grauzdētas maizes šķēles

Pagatavošana

1

Liellopa gaļu attīra no cīpslām un pēc iespējas smalkāk sakapā ar nazi

2

Gatavo marinādi. Sakapā sīpolus, kaperus, kornišonus un pētersīļus, pievieno tiem šriraču un Vusteras mērci, sāli un piparus.

3

Tartara marinādi pievieno gaļai un iemaisa.

4

Pasniedz ar grauzdētu maizi, rukolas dīgstiem un svaigu olas dzeltenumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!