Foto: Privātais arhīvs

"Manas bērnības mīļākais ēdiens - sālīta siļķe, kas ietīta avīzē, cepta uz oglēm un beigās pārtapusi gardā mērcē, ko baudīt ar kūpošiem kartupeļiem," tā savu iecienīto recepti piesaka mūsu lasītāja Svetlana Kirillova, piedaloties "Tasty" recepšu konkursā, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai.

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sālīta siļķe400 mlkefīrs vai rūgušpiens2 ĒKskābs krējums1 bunte sīpolloku vārīti kartupeļi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Sālītu siļķi ar galvu un ķidām rūpīgi ietin avīzē un liek uz karstām oglēm.

Foto: Privātais arhīvs
2

Cep 5 minūtēs no vienas puses, tad apgriež un cep vēl 5 minūtes.

3

No izceptās siļķes nolupina apdegušo avīzi līdz ar zivs ādu. Siļķi izķidā, atdala zivs mīkstumu no asakām un liek bļodiņā.

Foto: Privātais arhīvs
4

Siļķei pievieno zaļos lociņus, kefīru vai rūgušpienu, krējumu un visu samaisa.

Foto: Privātais arhīvs
5

Pasniedz ar siltiem vārītiem kartupeļiem.

Foto: Privātais arhīvs

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!