"Pilngraudu tortiljas patiešām ir īsts atradums ātrai, gardai un veselīgai maltītei. Ko tikai ar tām nevar sadarīt! Šoreiz izdomāju pagatavot viltoto čebureku ar šampinjoniem, papriku un sieru," tā recepti kaloriju skaitītājiem pieiesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
Papriku un sīpolu smalki sakapā, šampinjonus sagriež šķēlītēs.
Visu pannā zem vāka garšvielās izsautē un atdzesē.
Pievieno pannas saturam sarīvētu sieru. Atdala olas dzeltenumu no baltuma.
Tortiljas maliņas apsmērē ar sakultu olas baltumu. Atlikušo olas baltumu pievieno pannas saturam.
Pildījumu liek uz puses tortiljas.
Tortilju pārloka un ar dakšas palīdzību rūpīgi aizspiež maliņas. Pārsmērē "čebureku" ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sēkliņām un liek cepeškrāsnī uz minūtēm 10-15.
Viltoto čebureku var apcept arī uz karstas, sausas pannas zem vāka no abām pusēm.
Sēnes un sieru pildījumā var aizstāt ar iepriekš apceptu, samaltu vistas vai tītara fileju, tikai tad būs jāpārrēķina kaloriju daudzums.
Ēdiena uzturvērtība visai procijai
Olbaltumvielas – 37 g
Oglhidrāti – 44 g
Tauki – 21 g
Kilokalorijas – 471
Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.