"Ejot ciemos, draugi palūdza ciemakukulī atnest pie manis iepriekš baudīto lavaša – apelsīnu krēma tortīti. Šoreiz izdomāju to uzlabot, pieliku nedaudz fantāzijas, un tapa ideāla kūka," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo apelsīnu krēmu. Katliņā sajauc visas krēma sastāvdaļas viendabīgā masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu (lai neveidojas kunkuļi), liek karsēt uz nelielas liesmas, līdz krēms sabiezē.
Gatavo aveņu krēmu. Savāra avenes ar ūdeni, pievieno saldinātāju, ūdenī izmaisītu cieti un karsē, līdz masa sabiezē.
Abus krēmus atdzesē un pamīšus ziež starp lavašiem, veidojot torti, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.
Dekorē pēc sirds patikas, liek ledusskapī uz pāris stundām, lai lavaša plāksnes piesūktos ar krēmiem.
Ēdiena uzturvērtība (100 g)
Olbaltumvielas – 3,5 g
Oglhidrāti – 20,3 g
Tauki – 1,4 g
Kilokalorijas – 110