Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Ejot ciemos, draugi palūdza ciemakukulī atnest pie manis iepriekš baudīto lavaša – apelsīnu krēma tortīti. Šoreiz izdomāju to uzlabot, pieliku nedaudz fantāzijas, un tapa ideāla kūka," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

180Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gavenes dekorēšanai2 mini lavašu pakas ( 12 x 20 g) APELSĪNU KRĒMAM:400 gpiens400 gsvaigi spiesta apelsīnu sula2 ĒKlaima sula2 olu dzeltenumi60 gkukurūzas ciete pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs kurkuma vai pārtikas krāsviela AVEŅU KRĒMAM:300 gsaldētas vai svaigas avenes150 gūdens pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs30 gkukurūzas ciete

Pagatavošana

1

Gatavo apelsīnu krēmu. Katliņā sajauc visas krēma sastāvdaļas viendabīgā masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu (lai neveidojas kunkuļi), liek karsēt uz nelielas liesmas, līdz krēms sabiezē.

2

Gatavo aveņu krēmu. Savāra avenes ar ūdeni, pievieno saldinātāju, ūdenī izmaisītu cieti un karsē, līdz masa sabiezē.

3

Abus krēmus atdzesē un pamīšus ziež starp lavašiem, veidojot torti, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
4

Dekorē pēc sirds patikas, liek ledusskapī uz pāris stundām, lai lavaša plāksnes piesūktos ar krēmiem.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 3,5 g
Oglhidrāti – 20,3 g
Tauki – 1,4 g
Kilokalorijas – 110

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!