Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gabaliņos vai plānās strēmelēs sagriež papriku.
Uz atsevišķa dēlīša kubiciņos sagriež maizi (vislabāk - baltmaizi). Maizes kubiciņiem virsū uzkaisa ķiploku sāli, visu kārtīgi apmaisa. Ja ir vēlme, tad ķiploku sāli var aizstāt ar īstiem ķiplokiem.
Sakarsē uz plīts pannu ar nelielu daudzumu eļļas, uz tās uzber virsū paprikas gabaliņus, pievieno sāli, piparus vai citas garšvielas pēc vēlmes. Pannai virsū uzliek vāku, ļaujot paprikai 8-10 minūtes pasautēties, ik pa laikam tos apgrozot, lai nepiedeg.
Kamēr paprika sutinās, ņem talkā vēl vienu pannu, kas būs paredzēta grauzdiņu cepšanai. To sakarsē, uzlej eļļu, uzber nelielu daudzumu ar maizes kubiciņiem, jo šādi tie vienmērīgāk izcepsies. Ik pa laikam tos apgroza. Ņem nost tad, kad ir ieguvuši zeltainu brūnu nokrāsu. Grauzdiņus uzber uz šķīvja, kas ir izklāts ar papīra dvieli, jo tā tiem notecēs nost liekā eļļa.
Caurdurī ieber iekšā konservētus turku zirņus, tos zem ūdens strūklas noskalo.
Apceptajai paprikai klāt pievieno turku zirņus, apcep visu 3-5 minūtes.
Atsevišķā katliņā ieber konservētus tomātus, pievieno turku zirņu-paprikas masu. Ar rokas blenderi sablendē visu viendabīgā masā. Liek katliņu uz plīts, lai zupu uzvārītu.
Kad zupa sāk burbuļot, tai pievieno kausēto sieru un visu izmaisa. Ja nepieciešams, tad zupai pievieno sāli vai citas garšvielas.
Zupu pasniedz bļodiņās, dekorē ar maizes grauzdiņiem un dillēm. Ļoti labi garšos, ja to izdekorēsi ar bazilika lapiņām, rīvētu cieto sieru, sezama vai saulespuķu sēkliņām.
Lai labi garšo!