mandeļu sviests
Foto: Shutterstock
Mājās gatavojot veselīgus našķus, daudz laika ietaupīs, ja tev būs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Šoreiz tas ir mandeļu sviests, ko "Rimi" gardēde Signe Meirāne aicina pagatavot kopā ar bērniem. Pašu gatavots mandeļu sviests, no kura pēc tam top gardas trifeles vai bagātīgs smūtijs, noteikti garšos labāk, nekā veikalā pirkts.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

260 gmandeles ĒKlazdu riekstu eļļa (ja nepieciešams) šķipsnaJūras sāls TKvaniļas pulveris

Pagatavošana

1

Lai sviesta garša būtu bagātīgāka, pusi mandeļu iepriekš apgrauzdē uz sausas pannas vai vienkārši izmanto jau grauzdētas mandeles.

2

Virtuves kombainā liek mandeles. Sākumā blendē tās ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta.

3

Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot nedaudz lazdu riekstu eļļas.

4

Pašās beigās pievieno jūras sāli, vaniļas pulveri (to var aizstāt ar 1/2 vaniļas pāksts sēklu) un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms.

5

Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar medu vai kļavu sīrupu.

6

Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!