15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
260 gmandeles ĒKlazdu riekstu eļļa (ja nepieciešams) šķipsnaJūras sāls TKvaniļas pulveris
Pagatavošana
1
Lai sviesta garša būtu bagātīgāka, pusi mandeļu iepriekš apgrauzdē uz sausas pannas vai vienkārši izmanto jau grauzdētas mandeles.
2
Virtuves kombainā liek mandeles. Sākumā blendē tās ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta.
3
Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot nedaudz lazdu riekstu eļļas.
4
Pašās beigās pievieno jūras sāli, vaniļas pulveri (to var aizstāt ar 1/2 vaniļas pāksts sēklu) un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms.
5
Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar medu vai kļavu sīrupu.
6
Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit