Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā silto grūbu salātu "Suit' siev' bruncs'" recepti no suitu saimnieces Lailas Puķītes recepšu krājumiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bietes novāra un sarīvē. Iepriekš nakti izmērcētas grūbas novāra.
Pannā izkausē sviestu, apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu cūkgaļas krūtiņu.
Pievieno sarīvētus burkānus, sarīvētas bietes un turpina cept (ja vēlas, garšu dažādībai var pievienot sasmalcinātu sarkano papriku).
Masai pieliek vārītās grūbas, sāli, piparus un tomātu mērci (asu ēdienu cienītāji to var aizstāt ar čili mērci vai pievienot čili piparus pēc garšas).
Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.
Noņem no uguns un ļauj masai kādu minūti "atpūsties". Tad kārto uz šķīvja un pasniedz ar skābo krējumu.
Lai labi garšo!