Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus un ķirbi nomizo, sagriež kubiciņos. Tāpat kubiciņos sagriež arī papriku. Jo mazākos gabaliņos griezīsi ķirbi un dārzeņus, jo ātrāk tie izvārīsies.
Sagrieztos dārzeņus un ķirbi liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tas "apņem" dārzeņus. Svarīgi – ūdens nevar būt par daudz.
Pa to laiku kubiciņos sagriež baltmaizi, liek karsēties pannu uz plīts, pievieno eļļu un uzber grauzdiņus. Pārber virsū sāli vai kādas citas iemīļotas garšvielas. Grauzdiņus cep tik ilgi, līdz tie ir zeltaini brūni. Ja nav vēlmes cept pannā, grauzdiņus var izcept arī cepeškrāsnī.
Kad ūdens katlā vārās, pievieno buljona kubiciņus un sāli pēc garšas. Turpina vārīt tik ilgi, līdz dārzeņi ir mīksti un sāk šķīst ārā.
Katliņu noceļ no plīts, dārzeņus ar blendera palīdzību sablendē, pievieno kausēto sieru un liek atpakaļ katliņu uz plīts. Ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas pēc garšas.
Zupu lej bļodiņās, pasniedz ar grauzdiņiem un dillēm.
Lai labi garšo!