Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Pārkaisa cepešpannu ar miltiem.
Ar mizām izvārītus kartupeļus nomizo, sastampā, pievieno miltus, olas, sāli un visu samīca.
No kartupeļu masas saveļ garenu rullīti, saplacina un sagriež slīpos rombiņos.
Rombiņus liek cepešpannā, pārziež ar sakultu olu un cep aptuveni 20 minūtes, līdz klimpas ir zeltainas.
Pa to laiku pannā sacep kubiņos sagrieztu speķi vai cūkas krūtiņu ar sasmalcinātiem sīpoliem.
Saceptās klimpas liek katliņā, pievieno pannas saturu, visu pārlej ar pienu un 10 minūtes sautē.
Lai labi garšo!