Foto: Privātais arhīvs

Viltotais plovs ar tomātu mērci un malto gaļu – ļoti garšīgi un viegli pagatavojams. Recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesūtīšanas formu, iesūtījusi mūsu lasītāja Alvīne.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gmaltā gaļa4 sīpoli1 burkāns3 ķiploka daiviņas500 mltomātu mērce3 glāzesūdens300 grīsi pēc garšassāls un malti melnie pipari5 smaržīgie pipari1 TKkoriandra sēklas

Pagatavošana

1

Sagriež smalki sīpolus un ķiplokus. Sarīvē burkānus.

2

Sagrieztos sīpolus, sarīvētos burkānus un malto gaļu apcep uz pannas, ņem nost, kad maltā gaļa ir sulīgi apcepusies un sīpoli ir palikuši zeltaini.

3

Tad ņem katliņu un visu, kas bija uz pannas, ieber katliņā.

4

Katla saturam pievieno tomātu mērci un kārtīgi samaisa. Pievieno ūdeni un samaisa. Pievieno rīsus un samaisa. Pievieno garšvielas un atkal samaisa.

5

Uz nelielas liesmas karsē aptuveni 15-20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai rīsi nepiedegtu un gatavotos vienmērīgi.

6

Nogriež liesmu un 10 minūtes ļauj plovam briest zem vāka.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!