Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
100Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
50 gsviests pēc garšassāls3 ĒKmiežu putraimi200 gskābenes3 olas3 vārīti kartupeļi1.5 lūdens200 gvistas kauliņi1 sīpols1 burkāns saujapētersīļu zaļumi
Pagatavošana
1
Vistas kauliņus liek ūdenī un vāra buljonu kopā ar dārzeņiem.
2
Nomazgātās skābenes sasmalcina un pannā pasautē sviestā, pievienojot arī pāris karotes vistas buljona un sāli pēc garšas.
3
Buljonu izkāš, saliek tajā sautētās skābenes, ieber miežu putraimus un pielej pienu.
4
Atsevišķi cieti novāra olas, pirms ēšanas tās sasmalcina un pievieno katla saturam vai saliek šķīvjos un uz tām lej skābeņu zupu.
5
Zupu pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem un skābu krējumu.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasVārīšanaLietuviešu nacionālā virtuvePasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniKartupeļiPētersīļiSkābenesSviestsVistas gaļaŪdensDārzeņu zupasGaļas zupasvidējiSīpoliMiežu putraimisalsSautēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit