Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kārtaino mīklu atlaidina, ja izmanto saldēto. Liek uz ar miltiem apkaisītas cepampapīra sloksnes divas mīklas "lapas" tā, lai tās nedaudz pārklātos. Tad izrullē. Šādi izmanto visas sešas mīklas plāksnītes, lai iegūtu trīs "Napoleona" kārtas.
Mīklas pamatnes apziež ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, cepties 15 minūtes.
Tikmēr noskalotus un nosusinātus lakšus un spinātus sakapā ar nazi. Pannā izkausē sviestu un zaļumus apcep tajā, sparīgi maisot, ne ilgāk kā divas minūtes. Lapiņām jābūt vēl koši zaļām.
Lakšus un spinātus pārliek lielākā bļodā. Klāt liek sakapātus saulē kaltētos tomātus, svaigo sieru un visu sparīgi samaisa, lai iegūtu vienveidīgu masu.
Kad kārtainās mīklas kārtas saceptas, tās izņem no krāsns un nedaudz padzesē, lai nebūtu pārāk karstas.
Būvē "Napoleonu" – liek uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru, kārtainās mīklas sloksni. Apziež sirsnīgi ar pusi no lakšu un svaigā siera masas. Virsū liek nākamo kārtainās mīklas kārtu un apziež ar atlikušo pildījuma masu.
Noslēgumā uzliek trešo kārtainās mīklas kārtu. Sāļo kūku liek krāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem un pacep vēl aptuveni 3 minūtes.
Kad gatavs, izņem no cepeškrāsns un "Napoleonu" mazliet atdzesē, tad pildījums, griežot kūku gabaliņos, nešķīdīs, kur pagadās.
Lai labi garšo!
Padoms: šādu sāļo gardumu var pagatavot arī no citiem pavasara zaļumiem, ne tikai lakšiem. Piemēram, spinātiem pievieno jauno biešu lapiņas, skābenes, rukolu vai ko citu.