Foto: Publicitātes foto
Skābenes ir īsts vitamīnu sprādziens, tādēļ tās noteikti vajadzētu iekļaut pavasara-vasaras sezonas ēdienkartē. No leknajām, skābajām lapām parasti vārām zupu vai pievienojam tās salātiem, bet, izrādās, no skābenēm var pagatavot arī gardu, spirdzinošu saldējumu. Projekta “Restorāns tavā virtuvē” ietvaros šefpavāre Svetlana Riškova sadarbībā ar “Maxima Latvija” dalījās ar interesantu recepti – skābeņu saldējumu, kuru ikviens var pagatavot savās mājās.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 lbezpiedevu jogurts800 gskābenes100 gglikoze150 mlcukura sīrups50 mldegvīns zemenes pasniegšanai

Pagatavošana

1

Svaigām, nomazgātām skābenēm nogriež kātiņus un sablendē krūzē kopā ar jogurtu. Pēc tam šo masu izberž caur sietu.

2

Novāra cukura sīrupu kopā ar glikozi, un, kad tas uzvārījies, pievieno un iemaisa degvīnu.
Glikoze nepieciešama, lai saldējuma konsistence veidotos krēmīga, viendabīga, bez ledus kristāliņiem.

3

Pēc tam abas masas sajauc un ieliek ledusskapī atdzesēties, ik pēc 20 minūtēm masu apmaisot, līdz saldējums pavisam sasalis. Apmaisīšanu veic aptuveni 4-5 reizes.

4

Pasniedz ar gabaliņos sagrieztām zemenēm, kas veidos skaistu krāsu un garšu kontrastu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!