6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 lbezpiedevu jogurts800 gskābenes100 gglikoze150 mlcukura sīrups50 mldegvīns zemenes pasniegšanai
Pagatavošana
1
Svaigām, nomazgātām skābenēm nogriež kātiņus un sablendē krūzē kopā ar jogurtu. Pēc tam šo masu izberž caur sietu.
2
Novāra cukura sīrupu kopā ar glikozi, un, kad tas uzvārījies, pievieno un iemaisa degvīnu.
Glikoze nepieciešama, lai saldējuma konsistence veidotos krēmīga, viendabīga, bez ledus kristāliņiem.
3
Pēc tam abas masas sajauc un ieliek ledusskapī atdzesēties, ik pēc 20 minūtēm masu apmaisot, līdz saldējums pavisam sasalis. Apmaisīšanu veic aptuveni 4-5 reizes.
4
Pasniedz ar gabaliņos sagrieztām zemenēm, kas veidos skaistu krāsu un garšu kontrastu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit