aukstā zupa
Foto: Shutterstock
Šī ir nudien ātri pagatavojama un atsvaidzinoša zupiņa, kas ies pie dūšas tiem, kuri meklē garšīgu biešu aukstās zupas alternatīvu. Olas gādās par sātīgumu, ķiploki piešķirs asumiņu, gurķi – svaigumu, bet grieķu jogurts maigi "saprecinās" visas garšas, godam aizstājot karstajās dienās no veikalu plauktiem pazudušo kefīru.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 vidēja lieluma gurķi2 vārītas olas pēc garšasdilles un pētersīļi1 ķiploka daiviņas pēc garšassāls un malti melnie pipari0.5 TKcukurs2 ĒKcitronu sula vai maigs etiķis3 ĒKgrieķu jogurts vai skābs krējums pēc garšasauksts ūdens

Pagatavošana

1

Gurķus sagriež salmiņos vai kubiņos. Olas noloba un sasmalcina vai sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus sakapā.

2

Visu liek bļodiņā, pievieno caur spiedi izspiestu ķiploku un pārējās sastāvdaļas. Ar ūdeni pieregulē vēlamo zupas biezumu.

3

Samaisa un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!