Foto: Publicitātes foto
Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunus ēšanas paradumus un doties baudīt maltītes svaigā gaisā. Veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā krāsainu, sātīgu un ātri pagatavojamas pastas salātu recepti, kas noderēs arī piknikam.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
400 gsparģeļi400 gzemenes200 gmakaroni ("fusilli")2 saujasspināti vai rukola MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa1 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKbaltvīna etiķis1 TKcitronu sula1 TKmedus vai kļavu sīrups0.5 TKsāls pēc garšascitronpipari

Pagatavošana

1

Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.

2

Nolauž sparģeļiem koksnainos kātu galiņus (~2 - 3 cm), sulīgās atlikušās daļas sagriež aptuveni 3 cm gabaliņos.

3

Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.

4

Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes.

5

Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā, aizvākojamā burciņā (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.

6

Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.

7

Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.

8

Mērcīti pārlej pāri salātiem brīdi pirms ēšanas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!