60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 mlkarsta polentas biezputra150 gČedaras siers50 gsviests6 gab.ķiploka daiviņas2 saujassvaigi pētersīļi un baziliks1 ĒKolīveļļa250 gķirštomāti svaigs baziliks
Pagatavošana
1
Uzvāri kukurūzas biezputru un sajauc to ar smalki rīvētu sieru.
2
Izklāj paplāti ar cepampapīru un ieeļļo to (tā būs vieglāk noņemt biezputru, ko uz tā klāsi).
3
Ar sieru samaisīto polentas biezputru liec uz sagatavotās paplātes aptuveni 3 cm biezā slānī.
4
Ļauj polentai atdzist, noņem cepampapīru un sagriez putru nelielos kubiciņos.
5
Gatavo ķiploku un garšaugu sviestu. Lielā pannā izkausē sviestu un apcep ķiploku, līdz virtuvi piepilda kārdinošs aromāts. Liec pannā polentas kubiciņus, uzmanīgi maisot apcep un pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem.
6
Citā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep ķirštomātus, līdz to miziņa sāk plaisāt.
7
Sadali klimpas jeb kubiciņus pa porciju šķīvjiem, pāri liec tomātus un svaigas bazilika lapiņas. Pasniedz tūlīt.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemCepšanaVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasGaršvielas un garšaugiKukurūzas putraimiOlīveļļaSviestsĶiplokiĶirštomātiCiti ēdienividējiGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiViegla vasaras maltītePutras un biezputrasČedaras siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit