Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rudzu miltus sajauc ar siltu ūdeni, pievieno ieraugu un kārtīgi samaisa. Virspusi pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar drāniņu un atstāj siltumā uzrūgt.
*Kā mājās soli pa solim pagatavot maizes ieraugu, skaidrojām šajā rakstā.
Pēc 16 -18 stundām mīklu sajauc ar koka lāpstiņu, pievieno vārītus, sastampātus vai samaltus kartupeļus, sāli, cukuru, izmīca, pārklāj ar drāniņu un atkal atstāj siltumā uz 2-3 stundām.
Lizi vai metāla veidni pārkaisa ar miltiem, izklāj ar kalmju lapām un uz tām liek vidēja lieluma kukulīšus.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 2 stundas. Izņem no krāsns un karstos kukulīšus samitrina ar aukstu ūdeni.
Lai labi garšo!