ceptas vistu krūtiņas panna persiki tomāti
Foto: Shutterstock
Šobrīd veikalos nopērkami sulīgi persiki, kuru saldskābā garša un delikātais aromāts lieliski sader ar vistas gaļu.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas filejas sīpols2 ķiploka daiviņas2 ĒKolīveļļa4 persiki ķirštomāti pēc garšassāls un malti melnie pipari sauja bazilika, kinzas vai pētersīļu3 ĒKbalzamiko etiķis

Pagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Zaļumus sasmalcina. Persikiem izņem kauliņus, mīkstumu sagriež daiviņās. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.

2

Filejas ar gaļas āmuriņa plakano pusi nedaudz saplacina, lai tās ātrāk izceptos.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties filejas, apcepot tās no abām pusēm zeltainas, tad pārkaisa ar sāli, pipariem un izceļ no pannas.

4

Pannā liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno ķiplokus un maisot cep minūti.

5

Liek pannā persiku daiviņas, balzametiķi, pieber sāli, piparus, apmaisa un sautē 3-4 minūtes.

6

Filejas liek atpakaļ pannā, pastumjot uz pannas malām persikus, lai izbrīvētu vietu gaļai. Pārlej gaļu ar pannā radušos mērci.

7

Pievieno ķirštomātus, liek pannai vāku un karsē gaļu 8-10 minūtes, līdz tā ir gatava.

8

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!