Foto: Privātais arhīvs
Vienkārša ideja gardām pusdienām vai vakariņām - vistas karbonādes ar zeltainu siera "sedziņu", zem kuras slēpjas ceptas gailenes. Atliek vien novārīt klāt jaunos kartupeļus un priecāties par dzīvi! Recepti iesaka vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 vistas filejas pēc garšassāls un malti melnie pipari eļļa cepšanai2 saujasgailenes pēc garšasProvanas garšvielas120 gsiers2 ĒKkrējums1 ĒKmajonēze vārīti jaunie kartupeļi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Gailenes notīra, sasmalcina. Sīpolu nomizo un sakapā. Pannā uzkarsētā eļļa pāris minūtes apcep gailenes ar sīpoliem, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, tad pievieno sāli, piparus, Provansas garšvielas, noņem sēnes no pannas.

Foto: Privātais arhīvs
2

Sieru sarīvē, samaisa ar krējumu un majonēzi.

3

Vistas filejas gareniski pārgriež uz pusēm, izklapē un apbēr ar sāli un pipariem. Gaļu apcep pannā sakarsētā eļļa aptuveni minūti no katras puses.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apceptās karbonādes liek karstumizturīgā veidnē.

Foto: Privātais arhīvs
5

Virsū tām izkārto apceptās gailenes, visu pārklāj ar siera masu.

Foto: Privātais arhīvs
6

Liek krāsnī un cep, līdz siers ir izkusis un kārdinoši apbrūnējis.

Foto: Privātais arhīvs
7

Pasniedz ar jauniem kartupelīšiem un dillēm

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!