Foto: Privātais arhīvs
Pēc garšas šie gurķīši līdzinās Latgales salātiem, bet lielais ķiploku daudzums, sāls un etiķis kā konservanti gādās par to, lai salāti ledusskapī vai vēsā pagrabā glabātos bez karsēšanas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ieva Lasmane.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kggurķi buntīte diļļu250 gsīpoli250 gķiploki250 gcukurs100 grupjā sāls150 getiķis 9%

Pagatavošana

1

Gurķus nomizo, sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, sablendē vai izspiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Dilles sakapā.

2

Gurķus, sīpolus, dilles un ķiplokus liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokām cītīgi apmaisa.

3

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 12 stundām, lai gurķi atsulotos.

4

Pilda ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās, virsū liek iepriekš ar verdošu ūdeni pārlietus, ar papīra dvieli nosusinātus vāciņus.

5

Aizskrūvē burkas, uzglabā ledusskapī vai vēsā pagrabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!