Foto: Privātais arhīvs
Kad gaileņu tik daudz, ka visas mērcē nenoēst, laiks ķerties pie sēņu marinēšanas! Recepti iesaka mūsu lasītāja Indra Rode.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gailenes pēc garšasķiploki pēc garšasdilles MARINĀDEI:1 lūdens2 ĒKsāls2 ĒKcukurs100 mlābolu etiķis3 krustnagliņas3 smaržīgie pipari2 lauru lapas

Pagatavošana

1

Gailenes notīra, noskalo, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno kādu karoti sāls un vāra, līdz gailenes sāk grimt.

2

Ūdeni nokāš, sēnes saliek burciņās pamīšus ar dillēm vai diļļu ziediem un dažām ķiploku daiviņām.

Foto: Privātais arhīvs
3

Gatavo marinādi. Visas sastāvdaļas liek katlā un karsē, ik pa laikam apmaisot. Kad marināde sāk vārīties, to pārlej gailenēm un burciņas nekavējoties aizvāko.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!