Foto: Publicitātes foto
Garantējam, izdosies pat iesācējiem! Ar šādiem vārdiem recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi".
30Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
240 gkonservētu turku zirņu bez šķidruma30 gsmalki sakapāti pētersīļi30 gsmalki sakapātas piparmētras1 smalki sakapāts sīpols2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas1 TKkumina sēklas2 ĒKolīveļļa1 TKmalts koriandrs80 gmilti0.5 TKcepamais pulveris MĒRCEI:200 gturku jogurts1 ķiploka daiviņa1 TKkarija garšviela pēc garšassāls, melnie pipari1 ĒKcitronu sula1 ĒKsmalki sakapāti lociņi, pētersīļi PASNIEGŠANAI:4 gab.pita maize1 liels avokado2 nelieli gurķīši1 saujazaļās lapas pēc izvēles

Pagatavošana

1

Gatavo falafelus - visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri blendē līdz viendabīgai konsistencei (zaļumi var palikt lielākos gabalos).

2

Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa.

3

No masas veido ~20 g lielas bumbiņas un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz 20-25 min.

4

Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Smalki sagriež gurķi un avokado.

5

Uz sausas pannas uzsilda pitas maizi no abām pusēm.

6

Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pīta maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafelus un mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!