Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā nolobītas garneles un apmaisot cep aptuveni minūti, līdz tās kļūst viegli rozā. Izņem garneles no katliņa.
Liek katlā sasmalcinātus ķiplokus, citronzāli (ja nav, to var nepievienot) un sarīvētu ingveru un maisot cep aptuveni 20-30 sekundes.
Liek klāt brūno cukuru, zivju mērci, sakapātus čili piparus un maisot cep vēl 30 sekundes.
Pievieno buljonu (ātrajā variantā var izlīdzēties ar buljona kubiņiem, izšķīdinot tos attiecīgā ūdens daudzumā), kokosriekstu pienu, karija pulveri vai pastu un karsē.
*Šīs zupas gatavošanai ideāli piemērots ir garneļu čaulu buljons. Kā to pagatavot, stāstījām, lūk, šajā rakstā.
Kad buljons sāk burbuļot, pievieno rīvētu laima miziņu un laima sulu. Liek verdošajā buljonā garneles un uzkarsē 1–2 minūtes.
Bļodiņās liek iepriekš novārītas nūdeles, pāri lej zupu, pārkaisa ar kapātu kinzu. Ja vēlas, var pievienot arī kapātus čili piparus vai lociņus.
Lai labi garšo!