Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, liek marlē un bļodā nospiež sulu. Daudz ātrāk un ērtāk šo darbiņu var paveikt, izmantojot sulu spiedi.
Kartupeļu sulai atļauj nostāvēties, tad to nolej, bet iegūto cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Lai klimpas vāroties neizjuktu, drošības labad masai liek klāt vēl papildus 2-3 ĒK kartupeļu cietes. Pieber sāli un arī šķipsnu citronskābes (to var aizstāt ar citronu sulu vai etiķi), lai kartupeļu masa nekļūtu tumša, tad labi izmīca.
Gatavo pildījumu. Biezpienam pievieno sāli un olu, samaisa viendabīgā masā.
Uz plaukstas liek kartupeļu masas piku, saplacina, vidū liek biezpiena pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra aptuveni 15–20 minūtes uz vidējas liesmas, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot.
Pannā uzkarsē sviestu, ar putu karoti izceļ cepelīnus no katla, liek pannā un apcep no abām pusēm zeltainus, tad pārlej ar saldo krējumu un uzkarsē, līdz krējums sāk burbuļot.
Lai labi garšo!