Produktu daudzums paredzēts 29x34 cm veidnei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
Iesākumā cep divas kārtas vaniļas biskvīta un divas kārtas kakao biskvīta (receptē sastāvdaļas ir norādītas vienai biskvīta kārtai). Mīklu var gatavot gan ar karsto, gan ar auksto paņēmienu. Izlasot šo padomrakstu, veri izvēlēties to, kurš tev būs vairāk pa prātam.
Kamēr biskvīta ripas dziest, gatavo krēmu. Katliņā olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru, visu pamatīgi saputo, piemaisa miltus. Pienu atsevišķi uzvāra un, visu laiku maisot, lēni lej klāt saputotajiem dzeltenumiem.
Piena un olu maisījumu karsē, līdz tas sabiezē (vislabāk karsēt karsta ūdens peldē 10-15 minūtes). Kad masa sabiezējusi, noņem krēmu no plīts un atdzesē auksta ūdens peldē līdz istabas temperatūrai.
Puto sviestu un pa daļām (3 porcijās) pievieno tam olu un piena maisījumu, turpinot putošanu.
Apmēram ceturto daļu sagatavotā krēma ieliek atsevišķā traukā, pievieno kakao, pūdercukuru un saputo.
Veido torti. Pirmo vaniļas biskvīta kārtu pārziež ar ievārījumu. Liek virsū pirmo kakao biskvītu, samitrina to ar kafiju, pārziež ar gaišo krēmu. Liek virsū otro vaniļas biskvīta kārtu, pārziež ar ievārījumu, tad liek virsū otro kakao biskvītu, ko samitrina ar atlikušo kafiju un pārziež ar kakao krēmu.
Aplīdzina biskvīta malas, atgriezumus izžāvē cepeškrāsnī, tad saberž drumstalās. Tortes malas apziež ar atlikušo gaišo krēmu un apkaisa ar drumstalām.
Kūku dekorē, kā katrs vēlas. Šajā gadījumā tika izmantots krēms, ko pagatavo, sakuļot mīkstu sviestu ar krēmsieru attiecībā 1:2, pievienojot pūdercukuru pēc garšas un iekrāsojot ar dabiskajām krāsvielām - "matcha" tēju, biešu pulveri, avenēm u.c.
Tortei ļauj ievilkties vismaz pāris stundas vai visu nakti, liekot to ledusskapī.