30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.2 kglaša fileja ar ādu(aptuvenais svars)2 šķipsnassāls1 šķipsnacukurs1 citrons2 ķiploka daiviņas4 diļļu zariņi
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
2
Uz plāts liek cepamā papīra loksni, kas atbilst zivs izmēram.
3
Virsū liek laša fileju ar ādu uz leju. Pārkaisa zivi ar pāris šķipsnām sāls, šķipsnu cukura, pārber ar ķiplokiem, kas sarīvēti uz rupjās rīves, un viegli ieberzē ar pirkstu galiem.
4
Lasi pārkaisa ar dillēm, liek virsū plāni sagrieztas citrona šķēles.
5
Pārklāj zivi ar otru cepamā papīra loksni.
6
Sākot no vienas malas, sastiprina abas cepamā papīra puses, virzoties pa apli un aizlokot maliņas, līdz izveidots noslēgts sainis.
7
- Francūži šo figūrai draudzīgo produktu cepšanas metodi bez liekām taukvielām dēvē par "en papillote". Vairāk par to uzzināsi, izlasot šo rakstu.
8
Liek krāsnī cepties 25 minūtes.
9
Nekavējoties izņem zivi no krāsns, noņem virsējo cepamā papīra loksni, atdala sulīgo laša mīkstumu no ādas un bauda.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasBērnu ballītes ēdieniCepšanaCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCitroniDillesLasisĶiplokiZivju un jūras produktu ēdienisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit