Foto: Privātais arhīvs
Ja lielveikalā "uz akciju" izdodas tikt pie laša filejas ar ādu par ļoti pievilcīgu cenu, tad neknapinies ar šķēlēm, bet ņem ciet uzreiz pusi zivs un palutini ģimeni ar karalisku mielastu! Šis ir patiešām elementārs un praksē vairākkārt pārbaudīts veids, kā krāsnī izcept lasi nevainojami sulīgu un aromātisku, turklāt bez taukvielām. Garšos pēc vēl!
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.2 kglaša fileja ar ādu(aptuvenais svars)2 šķipsnassāls1 šķipsnacukurs1 citrons2 ķiploka daiviņas4 diļļu zariņi

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Uz plāts liek cepamā papīra loksni, kas atbilst zivs izmēram.

3

Virsū liek laša fileju ar ādu uz leju. Pārkaisa zivi ar pāris šķipsnām sāls, šķipsnu cukura, pārber ar ķiplokiem, kas sarīvēti uz rupjās rīves, un viegli ieberzē ar pirkstu galiem.

4

Lasi pārkaisa ar dillēm, liek virsū plāni sagrieztas citrona šķēles.

Foto: Privātais arhīvs
5

Pārklāj zivi ar otru cepamā papīra loksni.

Foto: Privātais arhīvs
6

Sākot no vienas malas, sastiprina abas cepamā papīra puses, virzoties pa apli un aizlokot maliņas, līdz izveidots noslēgts sainis.

Foto: Privātais arhīvs
7
  • Francūži šo figūrai draudzīgo produktu cepšanas metodi bez liekām taukvielām dēvē par "en papillote". Vairāk par to uzzināsi, izlasot šo rakstu.
8

Liek krāsnī cepties 25 minūtes.

9

Nekavējoties izņem zivi no krāsns, noņem virsējo cepamā papīra loksni, atdala sulīgo laša mīkstumu no ādas un bauda.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!