Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kūkas formu.
Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumums atdala no olu baltumiem. Dzeltenumus bļodā sakuļ ar cukuru gaišā, gaisīgā masā.
Atsevišķi sakuļ olu baltumus stingrās putās. Olu dzeltenumos iemaisa rīvmaizi, uzmanīgi iecilā olu baltumumus.
Masu lej veidnē un cep aptuveni 15 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.
Kamēr biskvīts cepas, sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putās, liek ledusskapī.
Izceļ formu no krāsns, atdzesē, noņem malu, sagriež biskvītu gareniski divās plāksnēs.
Pārziež ar ievārījumu, pārkaisa ar kanēli, tad seko putukrējuma kārta, virsū liek otru biskvītu.
Tortes sānus un virspusi bagātīgi pārziež ar atlikušo putukrējumu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.
Uz nakti liek ledusskapī, lai garšas savelkas.
Lai labi garšo!