Foto: Privātais arhīvs
"Torte sanāk ļoti sulīga un garšo kā maigs rupjmaizes kārtojums, turklāt to pagatavot būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē," tā recepti iesaka mūsu lasītāja Genovefa Galauliņa.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:5 olas0.5 glāzecukurs1 glāzerupjmaizes rīvmaize (ne līdz malām) PILDĪJUMAM: pēc garšasbrūkleņu vai ābolu ievārījums kanēlis350 mlsaldais krējums pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kūkas formu.

2

Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumums atdala no olu baltumiem. Dzeltenumus bļodā sakuļ ar cukuru gaišā, gaisīgā masā.

3

Atsevišķi sakuļ olu baltumus stingrās putās. Olu dzeltenumos iemaisa rīvmaizi, uzmanīgi iecilā olu baltumumus.

4

Masu lej veidnē un cep aptuveni 15 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

5

Kamēr biskvīts cepas, sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putās, liek ledusskapī.

6

Izceļ formu no krāsns, atdzesē, noņem malu, sagriež biskvītu gareniski divās plāksnēs.

7

Pārziež ar ievārījumu, pārkaisa ar kanēli, tad seko putukrējuma kārta, virsū liek otru biskvītu.

8

Tortes sānus un virspusi bagātīgi pārziež ar atlikušo putukrējumu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.

9

Uz nakti liek ledusskapī, lai garšas savelkas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!