Foto: Privātais arhīvs

Rudens komforta ēdienkartes hits – garda un sildoša vistas zupa ar rīsiem un maigām sulīgas omletes strēmelītēm. Recepti iesaka garšīgās feisbuka lapas "Marikaroseberg" autore Marika Roseberga.

30Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 ĒKsviests2 vistas filejas, sagriezta kubiņos2 burkāni, sarīvēti0.5 sīpols. sasmalcināts2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas1.5 lvistas vai dārzeņu buljons2 lauru lapas4 piparu graudi2 saujasrīsi buntīte zaļumu, sasmalcināti OMLETEI:6 olas pēc garšassāls un malti melnie pipari2 ĒKolīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Katlā sakarsē sviestu un liek cepties sīpolu. Maisot cep 1 minūti, tad pievieno burkānu, ķiploku un turpina cept vēl minūti. Pievieno sagriezto vistas gaļu un cep, līdz tā kļuvusi viegli zeltaina.

2

Pielej klāt buljonu, kad tas sāk burbuļot, pievieno rīsus un vāra uz lēnas uguns 12-15 minūtes, līdz rīsi ir gatavi.

3

Kamēr rīsi vārās, sagatavo omletes strēmelītes. Sakul olas ar sāli un pipariem. Pannā sakarsē olīvelļu un ielej sakultās olas. Omleti cep zeltaini brūnu no abām pusēm, tad liek uz dēlīša un sagriež aptuveni 1 cm biezās strēmelītēs.

4

Kad zupa gatava, tai pievieno omletes strēmelītes.

5

Pirms pasniegšanas pievieno zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!