Saldummīļi var uzgavilēt, jo, "saprecinot" medus kūku ar šokolādi un iebiezināto pienu, ir radīts īsts konditoreju grāvējs – šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo krēmu. Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru un kondensēto pienu, līdz masa ir viendabīga.
Pievieno krējumu, vaniļas ekstraktu, kakao un turpina kult, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas.
Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Abus krēmus samaisa kopā, pievieno izkausēto šokolādi un turpina kult 1-2 minūtes. Krēmu liek ledusskapī.
Gatavo mīklu biskvītiem. Vidēja izmēra katliņā liek sviestu un cukuru, uz mērenas uguns to izkausē, sistemātiski maisot.
Pievieno olas, sodu, medu un turpina maisīt 6-7 minūtes. Kad masa ir tumšā karameļu krāsā, to ņem nost no uguns, pievieno miltus (pāris ĒK miltu atliek, atstājot rullēšanai), kakao un ātri samaisa ar koka karoti.
Mīklu liek uz galda virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Mīklu nedaudz samīca un sadala 8 bumbās. Tās pārklāj ar dvieli, jo mīkla jārullē, kamēr tā vēl ir silta.
Mīklas bumbas izrullē uz cepamā papīra, izgriež apļa formu (šim nolūkam ērti var izmantot 20-23 cm kūkas veidnes apakšdaļu un picas nazi). Biskvīta plāksnes liek cepties, iepriekš līdz 180°C sakarsētā krāsnī, katru cepot 2-3 minūtes.
Kad biskvīti ir izcepti un atdzisuši, veido torti, katru biskvīta plāksni pārziežot ar 4-5 ĒK krēma un liekot vienu virs otras.
Kūku dekorē ar atlikušo krēmu un sasmalcinātiem cepumiem.
Liek leduskapī uz nakti ievilkties.
Lai labi garšo!