Foto: Privātais arhīvs
Ķimenes kotletēm piešķir ļoti patīkamu garšu, bet pikantā dārzeņu sula, iesūcoties kotletītēs, padara tās supersulīgas. Sautēšanas procesā dārzeņu sula bagātinās ar gaļas buljonu un rezultātā sanāk "divi vienā" - gan gardas kotletes, gan mērce, ko pārliet kartupeļiem. Recepti iesaka mūsu lasītāja Vita.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai1 kgmaltā gaļa ķiploka daiviņas1 liels sīpols1 ĒKķimenes pēc garšassāls un malti melnie pipari2 glāzes"Cido" dārzeņu sula

Pagatavošana

1

Gaļu liek bļodā, uz rupjās rīves pierīvē sīpolus, uz smalkās rīves ķiploku daiviņas. Pieliek sāli, piparus, ķimenes un visu samīca blīvā, viendabīgā masā.

2

Pannā sakarsētā eļļā kotletes ātri "aprauj" - tikai tik daudz, lai tās ir apbrūnējušas no abām pusēm.

3

Pārlej kotletes ar dārzeņu sulu, uzliek pannai vāku un sautē 20 minūtes.

4

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!