Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu (sautējumam jāizvēlas liesu gaļu bez kauliem un ādas) un kartupeļus sagriež palielos aptuveni vienāda izmēra kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Purava balto daļu sagriež ripiņās. Selerijas sakni nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.
Lielā katlā ar biezu apakšu kārtām liek visas sautējuma sastāvdaļas: gaļu, kartupeļus, sīpolus, burkānus, selerijas sakni, puravus.
Pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri. Pārlej visu ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni un karsē. Kad virums sāk burbuļot, katlam uzliek vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 2 stundas, nemaisot katla saturu.
Pirms pasniegšanas sautējumu apmaisa, liek dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz. Pikantuma cienītāji kopā ar pētersīļiem var sīki sakapāt arī kādu ķiploka daiviņu. Ja vēlas, sautējumu var aizdarīt arī ar vēsu skābo krējumu.
Lai labi garšo!