Pie Galda
Daudzās mājās svētku reizēs neiztikt bez kārtīga cepeša. Lai mielastu padarītu veselībai draudzīgāku un samazinātu tauku daudzumu, cūkas šķiņķa vietā var izvēlēties fileju. No viena filejas gabala kārtīgai maltītei pietiks diviem līdz trim cilvēkiem. Recepti iesaka endokrinoloģe Ieva Tonne un žurnāls "Pie Galda".
150Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
MARINĀDEI UZ KATRU FILEJAS GABALU:1 TKmedus2 TKgraudu sinepes2 ĒKsojas mērce1 liela ķiploka daiviņa1 šķipsnaraudene PIEDEVĀM:1 glāzevārītas grūbas1 neliels sīpols3 gab.vārītas bietes0.5 gab.saldais kartupelis pēc garšasolīveļļa, sāls, rozmarīns

Pagatavošana

1

Marinādi sajauc, tajā apviļā filejas, kuras liek lēzenā traukā vai aizveramā maisiņā.

2

Atlikumu ielej traukā, to aizver un uz divām stundām ieliek ledusskapī.

3

Pēc tam liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 180 °C temperatūrā 25 – 30 minūtes.

4

Tradicionālo kartupeļu vietā cepeša piedevām var izmēģināt siltos salātus, kuru sastāvā ir uzturvielām bagāti dārzeņi – bietes un saldie kartupeļi. Tos apvienojot ar grūbām, var iegūt labu salikto ogļhidrātu avotu, ko varam nosaukt arī par tradicionālu latviešu ēdienu.

5

Gatavo salātus: Izvāra grūbas.

6

Tikmēr pannā sacep sīpolu, tam pievieno rozmarīnu, tad pievieno grūbu lieluma kubiņos sagrieztu saldo kartupeli.

7

Kad tas mīksts, pievieno tāpat sagrieztas izvārītas bietes un grūbas, pārkaisa ar šķipsnu sāls.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!