Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rīsus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma un atdzesē. Pievieno arī rīsu etiķi, cukuru un sāli. Lai nepāršautu pār strīpu, te atradīsi profesionāļa padomus, kādas ir šo sastāvdaļu pareizās proporcijas.
Gurķus un avokado nomizo, sagriež gabaliņos. Lasi sasmalcina. Krēmsieru samaisa ar majonēzi, lai tas būtu vieglāk smērējams. Kaloriju skaitītāji majonēzi var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu. Pievieno un iemaisa arī mazliet vasabi pēc garšas.
Kūkas veidnē ar noņamamu malu kārto salātus. Apakša liek kārtiņu rīsu, pārziež ar krēmu, tad liek gurķus, krēmu, lasi, rīsus, krēmu, avokado un lasi. Visu pārkaisa ar sezama sēkliņām (izteiktākai garšai tās iepriekš var viegli apgrauzdēt sausā pannā).
Suši kārtojumu noliek vēsumā uz 1-2 stundām.
Pirms pasniegšānas kūkas veidnei noņem malu, griež kārtojumu šķēlēs un pasniedz ar sojas mērci, kur pamērcēt kumosiņus.
*Suši salātu sastāvdaļu sarakstu var papildināt arī ar nori lapām, tās iepriekš ar šķērēm sagriežot mazākās strēmelēs.
Lai labi garšo!