Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
Izķidā karpu, nokasa zvīņas, nogriež galvu, asti un spuras.
Ar asu nazi zivī no abām pusēm veic iegriezumus, aptuveni ik pēc 3 cm, nepārgriežot lielo muguras asaku, jo, kad zivs būs gatava, tā būs viegli pārkniebjama.
Zivi no ārpuses un iekšpuses viegli pārkaisa ar sāli. Griezuma vietas un iekšpusi ieziež ar mārrutkiem. Labāk izmantot mājās gatavotus mārrutkus, jo tie būs pikantāki nekā veikalā nopērkamie.
Cep aptuveni 30-40 minūtes, līdz zivs āda virspusē kļūst zeltaina. Tad pārziež ar majonēzi, kas iepriekš samaisīta ar smalki sarīvētiem vai caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Ja vēlas, majonēzei var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus. Zivs iegriezuma vietās sasprauž citrona šķēles.
Turpina cept karpu, līdz virskārta ir zeltaini brūna.
Lai labi garšo!