Jolo virtuve - 127
Foto: Privātais arhīvs
Kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz "jūs". Kūkas autore Kristīne Henzele pat dubultojusi krēma daudzumu, salīdzinājumā ar standarta recepti, jo krēms ir tik vienreizīgs un kārdinošs. Kūku var bagātināt ar sezonas augļiem un ogām.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 āboli MĪKLAI:350 gmilti1 ola60 gskābs krējums180 gauksts sviests150 gcukurs1.5 TKcepamais pulveris KRĒMAM:800 mlpiens2 lielas olas4 gab.olu dzeltenumi80 gkukurūzas ciete140 gcukurs1 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Samīci kopā visas mīklas sastāvdaļas. Liec mīklu stundu atpūsties ledusskapī.

2

Pēc tam divas trešdaļas mīklas iespied veidnē, liekot arī gar malām.

3

Uzrīvē vai sagriez ābolus un liec virsū pamatnei.

4

Gatavo krēmu. Olas, cukuru, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru samaisi, pielej pienu. Liec vārīties, nepārtraukti maisot.

5

Pēc sabiezēšanas krēma masu lej uz āboliem.

6

Atlikušo mīklu izrullē, sagriez garās, plātās strēmelēs un veido no tām pinuma rakstu. Vienkāršākā variantā mīklu var pārrīvēt pāri krēmam, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.

7

Liec cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.

8

Pirms baudīšanas atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.

Foto: Privātais arhīvs

Mīklas pamatni gatavojot, sviestam jābūt no ledusskapja.

Pamatne nav ilgi jāmīca, tikai jāsaspaida kopā sastāvdaļas.

Krēmu nedrīkst atdzesēt, tas jāliek virsū āboliem uzreiz, jo krēms mēdz sastingt.

Vari pasniegt ar karameļu mērci. Vai arī, ja āboliem pievienots kanēlis, baudi ar plombīra saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!