Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samīci kopā visas mīklas sastāvdaļas. Liec mīklu stundu atpūsties ledusskapī.
Pēc tam divas trešdaļas mīklas iespied veidnē, liekot arī gar malām.
Uzrīvē vai sagriez ābolus un liec virsū pamatnei.
Gatavo krēmu. Olas, cukuru, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru samaisi, pielej pienu. Liec vārīties, nepārtraukti maisot.
Pēc sabiezēšanas krēma masu lej uz āboliem.
Atlikušo mīklu izrullē, sagriez garās, plātās strēmelēs un veido no tām pinuma rakstu. Vienkāršākā variantā mīklu var pārrīvēt pāri krēmam, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.
Liec cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.
Pirms baudīšanas atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.
Mīklas pamatni gatavojot, sviestam jābūt no ledusskapja.
Pamatne nav ilgi jāmīca, tikai jāsaspaida kopā sastāvdaļas.
Krēmu nedrīkst atdzesēt, tas jāliek virsū āboliem uzreiz, jo krēms mēdz sastingt.
Vari pasniegt ar karameļu mērci. Vai arī, ja āboliem pievienots kanēlis, baudi ar plombīra saldējumu.
Lai labi garšo!