Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vienā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Otrā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru, tad pievieno jogurtu un greipfrūta miziņu un visu sakuļ.
Jogurta un olu masai pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, bet prātīgi ar mikseri sakuļot, lai neveidojas kunkuļi. Ilgi kult arī nevajag, lai mīkla nekļūtu sīksta.
Beigās mīklai pievieno pakāpeniski eļļu un rūpīgi ar koka karoti izmaisa, lai mīkla būtu viendabīga.
Lej cepamajā formā un cep līdz 170 *C iepriekš sakarsētā krāsnī 50 minūtes.
Pārbauda ar koka iesmiņu vai kēkss viducī ir izcepies. Atdzesē formā 10 minūtes.
Pa to laiku izspiež no greipfrūta sulu, lej mazā katliņā, pievieno tai divas ēdamkarotes cukura (var likt arī vairāk, tas ir garšas jautājums) un uz lēnas uguns karsē, līdz cukurs izkusis. Sīrupu mazliet atdzesē.
Izņem kēksu no formas un novieto uz koka dēlīša. Kēksam lej ar karoti virsū sīrupu – pa pilītei, lai nelīst nost un paspēj iesūkties. Tā samitrina visu kēksa virspusi.
*Ja kēksa gatavošanai izmanto apelsīnus, tad būs vajadzīga rīvēta miziņa no viena, bet sula no pusotra apelsīna. Ja izmanto citronus, tad miziņu no viena citrona, bet sula no diviem citroniem.
Lai labi garšo!