Jolo virtuve - 161

Ja tavs sirdsāķītis nav saldummīlis un ne acu galā necieš sirsniņkonfektes, rozā zefīrus un putukrējuma kūkas, tad jādomā radošāki veidi, kā mīļotajam sarūpēt patīkamu pārsteigumu Valentīna dienā, kāzu jubilejā vai kādā citā romantiskā svinamdienā. Garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša iesaka vienkārši realizējamu ideju – savu versiju par tradicionālo siļķi "kažokā", kas šoreiz veidota sirds formā.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 vidēji lieli vārīti kartupeļi3 lieli vārīti burkāni1 sarkanais sīpols1 ābols5 cieti vārītas olas150 gsiļķes fileja4 vidēji lielas vārītas bietes pēc garšasmajonēze pēc garšaszaļumi pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus, burkānus, olas, ābolu un bietes sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, liek atsevišķos traukos.

2

Sīpolu sasmalcina, siļķi sagriež gabaliņos.

3

Uz lēzena šķīvja, veidojot sirds formu, kārto salātu sastāvdaļas šādā secībā:

4
  • kartupeļi;
  • sāls un pipari;
  • majonēze;
  • siļķe;
  • sīpols;
  • ābols;
  • olas;
  • sāls un pipari;
  • majonēze;
  • burkāni;
  • majonēze;
  • bietes.
5

Salātus liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti savilkties. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!