Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vostu šķiņķus liek katliņā, pievieno sīpolu, graudu piparus, sāli, pārlej ar ūdeni un vāra stundu (kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot), noputojot pēc nepieciešamības.
Nokāš, buljonu lej atpakaļ katlā, atliekot pāris kausiņus buljona, ber katlā rīsus un uz nelielas liesmas vāra 7–9 minūtes.
Gaļu atdala no kauliem un ādas, ar rokām saplucina mazākos gabaliņos, pievieno katla saturam.
Olas bļodā sakuļ viendabīgā, gaišā masā. Tad pakāpeniski pievieno un iekuļ citronu sulu. Pa daļām pievieno un iekuļ iepriekš atlikto, atdzesēto buljonu.
Tad pagatavoto olu un citronu sulas maisījumu lej katlā un maisot uz nelielas liesmas karsē zupu 3–5 minūtes, līdz tā sabiezē
Lej zupu bļodiņās un pasniedz, pievienojot plāni sagriezta citrona šķēlītes, kapātas dilles un svaigi maltus melnos piparus.
Lai labi garšo!