Ļoti vienkāršs un klasisks saldēdiens, kas uzjundīs patīkamas bērnības atmiņas. Savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
RĪSU KRĒMAM:125 gmaisiņš rīsu250 gsaldais krējums0.5 TKvaniļas cukurs50 gcukurs ZEMEŅU ĶĪSELIM:1 lūdens500 gsaldētas zemenes pēc garšascukurs2 ĒKkartupeļu vai kukurūzas ciete
Pagatavošana
1
Gatavo rīsu krēmu. Izvāra rīsus un pilnībā atdzesē. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putas, iemaisa atdzesētajos rīsos. Liek krēmu ledusskapī.
2
Gatavo zemeņu ķīseli. Katliņā ielej ūdeni, pievieno zemenes un vāra. Pēc garšas pievieno cukuru. Kad ogas izšķīdušas, pievieno cieti (pirms tam to izšķīdina 1/2 glāzē auksta ūdens) visu laiku maisot. Kad ķīselis sabiezējis, noņem katliņu no plīts un atdzesē ķīseli.
3
Lej ķīseli bļodiņās, pievieno rīsu krēmu un bauda.
Lai labi garšo!
LaunagsVārīšanaKartupeļu cieteRīsiŪdensKrēmiĶīseļiviegliIkdienas maltīteiVaniļas cukursLatviešu nacionālā virtuveSaldētas ogasLatvijas svētku receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit