Jolo virtuve - 252
Foto: Privātais arhīvs

Ļoti vienkāršs un klasisks saldēdiens, kas uzjundīs patīkamas bērnības atmiņas. Savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.

90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

RĪSU KRĒMAM:125 gmaisiņš rīsu250 gsaldais krējums0.5 TKvaniļas cukurs50 gcukurs ZEMEŅU ĶĪSELIM:1 lūdens500 gsaldētas zemenes pēc garšascukurs2 ĒKkartupeļu vai kukurūzas ciete

Pagatavošana

1

Gatavo rīsu krēmu. Izvāra rīsus un pilnībā atdzesē. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putas, iemaisa atdzesētajos rīsos. Liek krēmu ledusskapī.

2

Gatavo zemeņu ķīseli. Katliņā ielej ūdeni, pievieno zemenes un vāra. Pēc garšas pievieno cukuru. Kad ogas izšķīdušas, pievieno cieti (pirms tam to izšķīdina 1/2 glāzē auksta ūdens) visu laiku maisot. Kad ķīselis sabiezējis, noņem katliņu no plīts un atdzesē ķīseli.

3

Lej ķīseli bļodiņās, pievieno rīsu krēmu un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!