Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Sviestu sagriež gabaliņos, liek bļodā. Pievieno pārējas sastāvdaļas, ar rokām samīca viendabīgu mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.
Gatavo vārīto krēmu. Katliņā sakuļ ar cukuru, vaniļu un cieti. Pielej un iemaisa pienu, līdz masa ir viendabīga. Liek katliņu uz plīts un maisot karsē, līdz masa sāk sabiezēt, tad noņem katliņu no plīts.
2/3 mīklas liek veidnē un ar pirkstiem izplacina, veidojot maliņas uz augšu.
Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus iemaisa vārītā krēma masā, pildījumu lej virs kūkas pamatnes.
Atlikušo mīklu pārrīvē pāri kūkai, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.
Liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40–45 minūtes.
Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!