rabarberu kūka
Foto: Shutterstock
Debešķīgi garda un vienkārši pagatavojama rabarberu kūka ar bagātīgu vārītā krēma pildījumu, kas kūst uz mēles.
70Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 grabarberi MĪKLAI:350 gmilti1 ola60 gskābs krējums180 gauksts sviests150 gcukurs1.5 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls VĀRĪTAJAM KRĒMAM:700 mlpiens2 lielas olas70 gkukurūzas vai kartupeļu ciete140 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs, ekstrakts vai esence

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Sviestu sagriež gabaliņos, liek bļodā. Pievieno pārējas sastāvdaļas, ar rokām samīca viendabīgu mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.

2

Gatavo vārīto krēmu. Katliņā sakuļ ar cukuru, vaniļu un cieti. Pielej un iemaisa pienu, līdz masa ir viendabīga. Liek katliņu uz plīts un maisot karsē, līdz masa sāk sabiezēt, tad noņem katliņu no plīts.

3

2/3 mīklas liek veidnē un ar pirkstiem izplacina, veidojot maliņas uz augšu.

4

Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus iemaisa vārītā krēma masā, pildījumu lej virs kūkas pamatnes.

5

Atlikušo mīklu pārrīvē pāri kūkai, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.

6

Liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40–45 minūtes.

7

Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!