"Izpētīju daudzas vegāniskas "sausage rolls" jeb desu ruļļu receptes un rezultātā iznāca mana vidējā recepte. Ēdāji teica, ka garšojot pēc buljona pīrādziņiem. Pati esmu sajūsmā, tādus tagad cepšu regulāri. Lūk, te ir uzskatāmi redzams, kā pīrādziņus sarullēt un sagriezt!" recepti, kas noderēs gan ikdienai, gan svētku reizei, iesaka recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atlaidina kārtainās mīklas plāksnes. Cepeškrāsni liek karsēties līdz 200 grādiem.
Virtuves kombainā* sasmalcina riekstus ar ķiploku un sīpolu. Pievieno sadrupinātu tofu un pārējās sastāvdaļas – garšvielas, eļļu, citrona sulu, sojas mērci, un blendē, kamēr viss ir labi sajaucies (masai nav obligāti jābūt pavisam viendbīgai). Šo maisījumu var nogaršot un garšu pielabot, ja prasās sāļāku vai asāku, vai skābāku.
Kārtainās mīklas plāksnes izrullē nedaudz plānākas. Pildījuma masu liek uz mīklas plāksnes desiņas formā un mīklu sarullē (kā gatavojot suši).
Gatavo rullīti sagriež ar nazi gabaliņos un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar augu pienu un pārber ar sezama sēkliņām.
Cep apmēram 20 minūtes, līdz pīrādziņi kļūst zeltaini brūnīgi.
*Ar virtuves kombainu es domāju "food processor" vai blenderi, kam asmeņi ir apakšā. Ja blenderis nav gana spēcīgs, iesaku atsevišķi sasmalcināt riekstus, atsevišķi – tofu, un bļodā sajaukt ar pārējām sastāvdaļām.