Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā ber ogas (svaigas vai saldētas), pievieno ūdeni, cukuru, vaniļu un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu uz vidēju, pievieno no diviem citroniem izspiestu sulu, no viena citrona norīvētu nmiziņu un vāra 5–7 minūtes.
Kartupeļu cieti samaisa ar 1/2 glāzi ūdens, lej katliņā un iemaisa. Kad ķīselis sabiezē, noņem katliņu no plīts un ķīseli atdzesē.
Kad ķīselis atdzisis, ķeras pie biezpiena krēma gatavošanas. Biezpienu sablendē, lai tas ir gluds un viendabīgs. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru vijīgās putās. Iekuļ putukrējuma stindizinātāju (ja krēms paredzēts tūlītējai apēšanai, to var nepievienot) un citrona miziņu. Pievieno putukrējuma masu biezpienam un iemaisa.
Bļodiņās lej atdzesēto ķīseli, virsū liek biezpiena krēmu un bauda.
Lai labi garšo!