Foto: Privātais arhīvs

"Cik universālas ir mārrutku lapas! Padalāmies ar vēl vienu gardu recepti – kraukšķīgie skābēti gurķīši mārrutku lapās. Pagājušajā gadā paši izmēģinājām. Kad atvērām burciņu, visi gurķi pazuda gaismas ātrumā," pārbaudītu recepti piedāvā Lapiņu ģimene. Viņi ir zināmi arī kā "Mārlapiņu" saimnieki, kuri no mārrutkiem Mārupē gatavo dažādus gardus produktus.

Lapiņi stāsta, ka pērn gurķus satupinājuši burkās augustā un pirmo burku attaisījuši un nodegustējuši Ziemassvētkos: "Burvīga garša, kraukšķīgi. Un nav kā parastie skābētie, laikam jau to garšu piešķir aveņu lapas un diļļu ziedu pušķīši. Šogad noteikti taisīsim atkal, jo uztaisījām tikai pāris burkas. Bija liela mazuma piegarša. Protams, process laikietilpīgs, bet rezultāts ir tā vērts. Iesaistiet arī bērnus, jo ar mazām rociņām burku piepildīt būs ērtāk, un bērniem vienmēr patīk darboties virtuvē."

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

nelieli gurķi mārrutku lapas ķiploki aveņu lapas diļļu ziedi1 lūdens2 ĒKsāls1 ĒKcukurs etiķis 9%

Pagatavošana

1

Ja mārrutku lapas ir lielas, tad tām ir jāizgriež vidus kāts, jo tas nelocīsies. Ja lapas būs nelielas, tad tās būs viegli lokāmas.

2

Uz katras mārrutku lapas liek 4 aveņu lapas, 2 diļļu ziedus, pāris šķēles ķiploka, gurķi un sarullē vīstoklītī.

3

Vīstoklīšus liek trīslitru burkā.

4

Kad burka piepildīta, sagatavo sālījumu. Ūdeni lej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra.

5

Gurķus pārlej ar verdošo sālījumu. Pirms aizvākošanas katrā burkā lej 1 ĒK etiķi.

6

Atdzesē un liek pagrabā uz 3-4 mēnešiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!